Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Дрогобичі вандали пошкодили два пам’ятники

У Дрогобичі відбулось дві неприємні події – невідомі вандали вчинили наругу над двома постаментами, – на пам’ятнику Тарасові Шевченку пошкодили струни бандури, а погруддя дрогобичанина Григорія Геврика скинули з підніжжя. Про це повідомили 21 серпня пресслужбі Дрогобицької міської ради.
Фото з мережі інтернет

Обидві події відбулись цими вихідними. Небайдужі дрогобичани викликали поліцію, яка зафіксувала факти злочинів та порушила кримінальні справи.

«Ми почули гуркіт вночі, але навіть подумати не могли, що щось сталось з пам’ятником. Лише вранці побачили, що він повалений. Ми одразу викликали поліцію, яка зафіксувала факт злочину. Хочу наголосити, що зруйнували пам’ятник не радянському солдату, а саме дрогобичанину», – наголошує мешканка прилеглої вулиці п. Ірина.

Раніше Григорій Геврик був увіковічнений у Дрогобичі, як герой радянського союзу. За понад тридцять років незалежності він не потерпів жодної наруги. Відтак дивує те, що постамент дрогобичанину Геврику зруйнували саме тепер, після проведених заходів українізації.

В ту ж ніч вандали пошкодили пам’ятник знаному на весь світ Кобзареві – один з найгарніших та найвеличніших в області, де молодий Шевченко символічно розміщений на кобзі.

Як зазначають в КП «СМУ», яке є балансоутримувачем постаменту, – вандали понищили струни кобзи.

До управління культури та розвитку туризму вже зголосився небайдужий спонсор, який готовий власним коштом відновити струни Шевченкової кобзи.

Поліцією тим часом порушено кримінальні провадження по факту вчинених правопорушень. Триває з’ясування обставин та пошук винуватців злочину.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ