Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Дрогобичі відбудуться масові перевірки роботодавців

Як повідомили 27 серпня Гал-інфо у прес-службі Дрогобицької міської ради, з 1 вересня у Дрогобичі стартують масштабні перевірки роботодавців щодо легального працевлаштування працівників
Фото ілюстративне. Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

З 1 вересня 2020 року заплановано проведення інспекційних заходів у роботодавців, які мають найвищий ризик застосування незадекларованої праці.

Це суб’єкти, у яких обсяг наданих послуг (виконаних робіт) не відповідає фактичній чисельності найманих працівників, у яких відбулося зменшення кількості найманих працівників під час карантину та відсутня позитивна динаміка працевлаштування після пом’якшення карантинних заходів, а також ті, які приховують трудові відносини, замінюючи їх іншими видами цивільних або господарських відносин.

Про це повідомляють у секторі з питань праці Дрогобицької міського ради.

До 1 вересня 2020 року триває роз’яснювальна робота про переваги легального працевлаштування та заплановані інспекційні заходи.

Наголошуємо, що чинне законодавство передбачає кримінальну, адміністративну та фінансову відповідальність за порушення законодавства про працю в частині оформлення трудових відносин із найманими працівниками.

Кримінальна відповідальність: штраф від 34 до 85 тис. грн, позбавлення права займати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п’яти років, виправні роботи на строк до двох років, арешт до 6 місяців.

Адміністративна відповідальність: штраф від 8,5 до 34 тис. грн.

Фінансова відповідальність: штраф від 50000 грн. до 150000 грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ