Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Дрогобичі здали в експлуатацію будинок для переселенців

У Дрогобичі здали в експлуатацію 12-квартирний модульно-каркасний швидкозбірний будинок, споруджений для вимушених переселенців.

Це житло перше такого типу у області, на його будівництво з усіх бюджетів скерували близько 17 мільйонів гривень. Ще 1 млн грн залучили від благодійників та меценатів. 

12 сімей з числа ВПО у четвер, 23 листопада, отримали ключі від своїх домівок. Ключі від нового житла нашим землякам з інших регіонів країни вручив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Участь у заході взяли також начальник Дрогобицької РВА Степан Кулиняк, заступники Роман Шлярп, Олег Пилипців, Ярослав Пецюх, директор департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда, міський голова Дрогобича Тарас Кучма, меценати, які долучились благодійною допомогою, та громадськість.

Тут є 4 однокімнатних та 8 двокімнатних квартир, які можуть вмістити близько 60 осіб.

Як зазначив очільник області Максим Козицький, навесні у Дрогобицькій громаді планують дати старт зведенню ще трьох таких будинків. Також він висловив вдячність нашим партнерам – організаціям «Людина в біді», «Карітас» та «Мув Юкрейн», які подбали, щоб квартири були умебльовані та забезпечені необхідною

технікою.

«Більше ніж двадцять тисяч людей з інших областей України від початку повномасштабної війни приїхали у Дрогобицьку громаду вимушено, через бойові дії і російські ворожі атаки. Дякую керівництву громади за ті можливості, які ви для цих людей створюєте, і за спільну роботу, бо перемогти ворога можна тільки в єдності. Велика подяка усім благодійникам за підтримку. А мешканцям нового будинку бажаю знайти тут безпеку і домашній затишок.

Вартість будівництва склала 17,6 мільйонів гривень – це кошти державного, обласного та місцевого бюджетів. Окрім того, благодійники допомогли повністю умеблювати будинок.

Загалом за 2022-2023 роки у Львівській області створили майже 5,4 тис. місць для проживання ВПО, з яких 2,1 тис. у поточному році», – наголосив очільник Львівщини Максим Козицький.

Це житло є тимчасовим, критерії першочерговості надання житла для вимушено перемішаних осіб визначали у Департаменті міського господарства спільно з соціальними службами міста Дрогобич. Відтак житло отримали багатодітні сім’ї, сім’ї захисників та захисниць, а також сім’ї, у яких є особи з інвалідністю.

«Цю зиму 12 сімей з числа переселенців зможуть зустріти у нових затишних домівках. Бо війна триває, новим мешканцям нашого району поки немає куди повертатися, тому всі разом - держава, область, місто та за підтримки міжнародних партнерів дбаємо про гідні умови проживання для наших земляків, які покинули свої домівки, тікаючи з-під обстрілів», - зазначив начальник Дрогобицької РВА Степан Кулиняк.

Реалізація проєкту обійшлася у 17,6 млн грн, з яких:

  • 10,8 млн грн – кошти державного бюджету;
  • 0,6 млн грн – обласного бюджету;
  • 6,2 млн грн – місцевого бюджету.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ