Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Дрогобицькому районному відділі поліції запустили нову систему фіксації

Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
1/4
12 жовтня у Дрогобицькому районному відділі поліції презентували пілотний проєкт інформаційної системи «Custody Records», яка передбачає фіксацію всіх дій щодо затриманої особи від початку його затримання до перебування в кімнаті слідчих дій чи ізоляторі, - інформує пресслужба Дрогобицької міської ради.

Відтак, уся накопичена інформація про порушника формуватиметься в електронне досьє, яке зберігатиметься понад 20 років.

Як наголосив присутнім заступник начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області Роман Турчак – проєкт «Custody Records» покликаний забезпечити дотримання прав затриманих осіб та максимально фіксувати всі дії під час перебування такої особи під контролем поліції.

Перевага системи полягає в тому, що вона дозволяє здійснювати автоматизовану фіксацію дій, що відбуваються в процесі затримання порушника і аж до переведення його в слідчий ізолятор, або ж звільнення з-під варти. Такий моніторинг захистить затриманих осіб від неправомірних дій поліцейських, а також убезпечить самих правоохоронців від безпідставних звинувачень у їхню сторону від затриманих.

Відтак усім присутнім полісмени Дрогобицького районного відділу поліції продемонстрували на умовному прикладі із затриманим, як працює система «Custody Records» в дії, як дозволяє фіксувати усі дії працівників поліції із моменту затримання порушника із нагрудних камер полісменів, а відтак у самому відділі поліції, куди доставляють затриманого. Для цього у відділі поліції в межах реалізації проєкту «Custody Records» також облаштовано камери спостереження – починаючи від холу відділку до кімнат, де проводять інтерв’ювання із затриманим та полісменом, який затримував порушника. Також камери відеоспостереження встановлено в ізоляторі та в кімнаті слідчих дій. Така ретельна відеофіксація 24/7 дозволяє зняти безпідставні звинувачення з полісменів, коли затримані особи самостійно спричиняють собі тілесні ушкодження, а натомість стверджують, що це спричинили працівники поліції.

Своєю чергою заступник міського голови з гуманітарних та соціальних відносин Юрій Кушлик високо відзначив роботу Дрогобицького районного відділу поліції та ті позитивні зміни, які вони впроваджують через реалізацію потрібних та нових проєктів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ