Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Дублянах встановлюють захисний купол над корпусом університету

У Дублянах встановлюють купол над корпусом університету. Захисна конструкція має уберегти будівлю від подальших руйнувань.

Фасадні конструкції вже облаштовано. До кінця тижня захисне накриття мають встановити повністю, повідомили в департаменті міської агломерації ЛМР.

«Нині тривають активні роботи з облаштування купола – спеціальної захисної конструкції, яку в Україні використовують, а відтак і монтують вперше. Тож допомогти українським колегам приїхала бригада фахівців з Литви», – розповіли у КП «Рембуд». 

Конструкцію привезли з Німеччини за кошти благодійників. Вона виготовлена за всіма європейськими стандартами. Металевий купол захистить історичну будівлю університету, якій понад 100 років, від подальших руйнувань, спричинених снігом чи дощами. А майстрам дозволить у безпечних умовах та безперешкодно працювати над реставрацією. 

Після завершення реставраційних та відновлювальних робіт купол розберуть та повернуть благодійникам для інших локацій. 

Паралельно з облаштуванням купола будівельники завершують демонтаж аварійних конструкцій. Роботи дуже делікатні. Адже будівля корпусу має багато дерев'яних перекриттів, що ускладнює роботу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ