Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У двох підрозділах поліції Львівщини запрацювала система електронної фіксації дій

Від сьогодні, 15 вересня, запроваджено електронну фіксацію всіх дій із затриманими особами у Львівському районному управлінні поліції №1 та Львівському районному управлінні поліції №2.

Про це повідомили на сторінці поліції у фейсбук. 

Загалом на сьогодні така система працює у 68 підрозділах Національної поліції. Про це повідомив начальник департаменту головної інспекції та  дотримання прав людини Національної поліції України Руслан Горяченко на презентації проєкту «Custody Records»  у Львові.

Присутнім продемонстрували спеціально оснащені приміщення, а також роботу автоматизованої системи в різних ситуаціях, які можуть виникнути у підрозділі поліції, зокрема при затриманні особи, яка підозрюється у скоєнні правопорушення.

«Ця система фіксує всі дії правоохоронців від моменту затримання особи до прийняття рішення судом щодо неї – як здійснюється затримання, як відбувається доставка затриманого до підрозділу, чи має затриманий побачення з адвокатом тощо. Загалом це стосується не лише затриманих, а й будь-якої особи, яка приходить до поліції: відбувається фіксується, скільки часу громадянин перебував у поліції, з якого приводу, що робив. Система має на меті забезпечити права кожного учасника процесу», - пояснив Руслан Горяченко.

Нагадаємо, «Custody Records» - це система електронного обліку та цілодобової фіксації усіх дій щодо затриманих осіб, яка має на меті  забезпечення прав  затриманих осіб  та самих поліцейських.
Варто зазначити, що система вже успішно працює у всіх ізоляторах тимчасового тримання на території Львівської області. На сьогодні жодних скарг на неправомірні дії правоохоронців не надходило. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ