Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У франківському гуртожитку стався витік невідомої речовини: є постраждалі

фото - ГУ ДСНС Івано-Франківської області
фото - ГУ ДСНС Івано-Франківської області
фото - ГУ ДСНС Івано-Франківської області
фото - ГУ ДСНС Івано-Франківської області
1/2
Вночі в Івано-Франківську в гуртожитку та ще чотирьох багатоповерхівках стався витік невідомої речовини.

Про це повідомили у прес-службі ДСНС.

Зазначається, що 17 червня о 00 год. 25 хв. у м. Івано-Франківськ по вул. Коновальця, 142 в чотирьохповерховій будівлі гуртожитку «Івано-Франківського державного коледжу технологій та бізнесу», а також в 4 багатоповерхових житлових будинках по вул. Петлюри, 23, 25, вул. Коновальця, 144, 146 відчувався сторонній різкий запах невідомої речовини (попередньо схожий на природній газ).

Внаслідок події постраждали 8 підлітків (2004 та 2005 р.н.) з гуртожитку коледжу, яких госпіталізовано до лікарні (3 особи у важкому стані та 5 осіб у стані середнього ступеня важкості, загрози життю немає).

За інформацією диспетчера АТ "Івано-Франківськгаз" встановлено, що аварійною бригадою проведено обстеження найближчих ГРП, витоку природного газу не виявлено.

Додатково надійшла інформація про те, що з будівлі гуртожитку Коледжу «Технологій та бізнесу» на вулиці Коновальця, 142, через наявність різкого запаху невідомої речовини, персоналом виведено з гуртожитку всіх дітей та розміщено на І поверсі приміщень коледжу. 

Рятувальними підрозділами спільно з працівниками УГГ та поліції проведено обстеження вказаних будинків, сусідніх будівель та прилеглої території - осередку розповсюдження невідомої речовини не виявлено. Ознак горіння немає. Відділенням радіаційного хімічно-біологічного захисту аварійно-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС в області проведено заміри концентрації небезпечних речовин та загазованості в повітрі (без перевищення допустимої норми).

Всього залучалося 36 осіб та 11 од. техніки, з них від ДСНС 23 особи та 6 од. техніки.

Станом на 02:30 подія стабілізувалась, спостерігається зниження рівня відчуття запаху невідомої речовини, всі жителі в т.ч. діти гуртожитку повернулись до своїх помешкань. Станом на 03:30 запах невідомої рідини не відчувався. Працівниками поліції проводяться слідчі дії.

Станом на 07 год. 17 червня різкого запаху в повітрі невідомої речовини не відчувається.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ