Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Франківську мер заборонив виплачувати матеріальну допомогу невакцинованим

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків заборонив виплачувати матеріальну допомогу на лікування від COVID-19 невакцинованим мешканцям міста.
Руслан Марцінків

Про це він заявив у вівторок, 7 вересня, під час оперативної наради.

Зокрема, в її ході мерії директор департаменту соціальної політики Василь Семанюк повідомив, що з початку 2021 року приблизно 4 тисяч мешканців громади отримали понад 11 млн гривень на лікування COVID-19.

Марцінків зазначив, що це великі суми і дав доручення чиновникам уточнювати, чи мешканці, які просять допомогу на лікування від коронавірусу, були вакциновані.

"Тепер якщо звертаються по матеріальну допомогу, нехай вказують, чи були вакциновані. Якщо людина була вакцинована і захворіла, то одна справа. Але якщо не скористалася цим правом і звертається по допомогу... Коли не було вакцини, то це зрозуміло. Будь ласка, хай тепер це вказують і від цього буде залежати матеріальна допомога", – сказав міський голова.

Варто зауважити, що під час цієї ж наради Марцінків пообіцяв виплатити 100 тис. грн першій жінці, яка завагітніє після того, як вакцинується від коронавірусу. Так мер начебто хоче спростувати міф антивакцинаторів про те, що після вакцинації від COVID-19 жінки стають безплідними.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ