Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Франції обезголовили вчителя, який показав дітям карикатури на пророка Мухаммеда

Неподалік Парижа чоловік обезголовив вчителя Історії та Географії, який показав дітям карикатури на пророка Мухаммеда від журналу Charlie Hebdo для демонстрації свободи слова. Нападника застрелили.

Про це повідомляє Le Parisien, пише Громадське.

Інцидент стався у місті Конфлан-Сент-Оноріон, поліцейських викликали на місце свідки нападу. Там вони побачили обезголовленого вчителя та невідомого з кухонним ножем. Останній намагався втекти, але його застрелили. За словами очевидців, чоловік убив вчителя з криком «Аллах Акбар», пише Le Figaro.

За попередніми даними поліції, це родич одного з учнів — громадянин Алжиру 1972 року народження — який обурився тим, що вчитель показав дітям карикатури на пророка Мухаммеда. 

Le Figaro зазначає, що правоохоронці не могли наблизитись до нападника, бо той мав жилет із вибухівкою.

До розслідування вбивства долучили Національну антитерористичну прокуратуру Франції, порушено справу за статтями «убивство у межах терористично діяльності» та «терористична злочинна організація».

Другий напад за три тижні

Наприкінці вересня біля колишнього офісу сатиричного журналу Charlie Hebdo поранили двох людей, нападник був із ножем. Цей напад також кваліфікували як пов'язаний з тероризмом. Він стався на тлі судового процесу над обвинуваченими у справі про терористичну атаку на Charlie Hebdo 2015 року.

Причиною того нападу стали карикатури на пророка Мухаммеда. Загалом загинули 17 людей — як працівників Charlie Hebdo, так і випадкових перехожих. Нападників застрелили, на лаві ж підсудних перебувають ті, хто допомагав їм в організації нападу.

Після нападу 2015 року Charlie Hebdo заявило, що більше не публікуватиме карикатур на Мухаммеда, втім напередодні початку суду над співучасниками теракту все ж зробило це. Після цього видання отримало погрози від невідомих.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ