Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Франції розшукують твори мистецтва, які зникли з Єлисейського палацу

Поліція розслідує зникнення творів мистецтва з Єлисейського палацу на тлі зростаючого скандалу через нездатність держави відстежити тисячі картин, статуй і антикваріату. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Times.

Останнє розслідування щодо зниклих творів було розпочато після того, як комітет Міністерства культури визначив, що з резиденції французького президента зникли сім дерев'яних, теракотових і бронзових статуй.

Загальна вартість статуй становить десятки тисяч євро, до розслідування залучили елітний паризький підрозділ по боротьбі з організованою злочинністю.

Поки тільки встановлено, що статуї були взяті для прикрашання палацу між 1897 і 1984 роками, і що зараз їх немає на місці. Ніхто не знає, чи були вони вкрадені, загублені, зламані або помилково викинуті. Вони також не знають, коли статуї пропали.

Чиновники передали детальні документи з описом творів мистецтва разом з фотографіями.

За останні два століття Єлисейський палац, а також міністерства та посольства реквізували близько 467 000 творів мистецтва. Але коли чиновники склали список всіх цих творів мистецтва, вони виявили, що 57 500 зникли, в тому числі близько 1000 на Єлисейських полях.

Багато з них були взяті міністрами і їх радниками для своїх будинків після відходу з посади.

Деякі зникнення відбулися через некомпетентність. Античний абажур, який був класифікований як зниклий, було знайдено, що порошать в шафі.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ