Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Франції та Великій Британії послаблять карантин на зимові свята

Уряд Великої Британії вирішив пом'якшити карантинні обмеження на Різдво. Обмеження спростять з 23 по 27 грудня.
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Про це повідомляє The Guardian, - передає Громадське.

У цей період дозволятимуть вільно пересуватися країною для жителів Шотландії, Англії та Вельсу, а для північноірландців — з 22 по 28 грудня. Водночас країна не планує пом'якшувати карантин для святкування Нового року.

У будинках, на вулиці або у релігійних установах дозволять збиратися людям з трьох різних домогосподарств. Однак їм все ж буде заборонено збиратися в пабах чи інших закладах.

Також у різдвяний період не діятиме рекомендація про соціальну дистанцію всередині оселі для жителів об'єднаних домогосподарств. Для британців це означає дозвіл обіймати родичів.

А що там у Франції?

Президент країни Еммануель Макрон також оголосив про початок поетапного пом'якшення карантинних обмежень, пише The Guardian. Цей план складається із трьох етапів. Перехід до кожного наступного залежить від швидкості поширення коронавірусу.

Перший етап розпочнеться 28 листопада. З того часу громадяни зможуть займатися спортом на вулиці до трьох годин на день та у межах 20 кілометрів від свого будинку. Наразі ж від будинку можна відійти на 1 кілометр та не більш як на годину.

Також зможуть відкритися магазини, які продають товари не першої необхідності, такі як одяг та іграшки. Дозволяється відновлення релігійних служб, але за умови присутні не більше ніж 30 людей.

Другий етап послаблення обмежень, за умови стабільної епідеміологічної ситуації, має розпочатися з 15 грудня. Влада розраховує, що тоді кількість нових випадків щоденно буде зменшуватися на 5 тисяч.

Тоді дозволять відкритися кінотеатрам та театрам, але все ще буде діяти комендантська години з 21:00 до 7:00.

І якщо кількість заражень буде менш як 5 тисяч на день, то з 20 січня відбудеться перехід до третього етапу. Тоді відкриють ресторани та тренажерні зали, відновлять навчання у школах та університетах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ