Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Гамбурзі обмежать в'їзд дизельних автомобілів

Гамбург (Німеччина) незабаром запровадить заборону на в'їзд дизельним автомобілям на ділянки двох вулиць міста. Про це повідомило міське відомство з питань довкілля після вивчення обґрунтування рішення Федерального адміністративного суду, інформує DW.

Заборона в'їзду стосуватиметься всіх легкових автомобілів з дизельним двигуном, що не мають екологічного стандарту "Євро-6", та всіх вантажівок без IV стандарту. Нові правила мають набути чинності з 31 травня.

Загалом планується виставити 49 заборонних знаків та 55 знаків, що попереджатимуть водіїв автомобілів з дизельним двигунами про необхідність обрати інший маршрут.

У лютому цього року Федеральний адміністративний суд Німеччини розглядав рішення міських керівництв Дюссельдорфа та Штуттгарта щодо обмежень в'їзду дизельних авто. Тоді судді визнали, що міста мають право вдаватися до заборони на в'їзд таких машин як останнього засобу задля зменшення забрудненості повітря. Утім, такі обмеження мають бути відносними та тимчасовими, наголосили судді.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ