Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У горах на Львівщині прокладуть 35 км велосипедних маршрутів

У рамках проєкту "Велобескиди" у горах Львівської області планують прокласти низку велосипедних маршрутів.

Про це інформує "Суспільне".

Велотраси та пішохідні маршрути у горах, планують облаштувати на територіях трьох громад: Трускавця, Східниці та Борислава. Проєкт "Велобескиди" передбачає створення 5 пішохідно-трекінгових маршрутів із функцією фіксування часу та 4 велосипедних – різного рівня складності. Також планують збудувати оглядовий майданчик, а маршрути пролягатимуть поруч із різними історичними локаціями.

Шлях "Велобескидів" буде стартувати із гори Магестра. Там облаштують велопарковку. Звідти можна поїхати до Трускавця, Тустані та Східниці. Основою траси буде суміш геотекстилю та щебеню. Окрім веломаршрутів проєкт передбачає і пішохідні стежки.

Автором проєкту є Дмитро Мицак. Він лижник, учасник Олімпійських ігор, чемпіон України. Перед створенням проєкту чоловік обійшов усі навколишні гори. За його словами, маршрут проєкту буде доступним для усіх.

На маршрутах облаштують зони відпочинку. Частина доріг перетинатиметься із історичними шляхами. Один із пішохідних маршрутів, пролягатиме біля залишків монастиря 17 століття.

Заступниця міського голови Борислава Світлана Солоненко сказала:

"Крім того, Борислав в давні часи був містом, зокрема Баня Кутівська, де видобувалась сіль. Тому ті маршрути піднімають таку історичну частинку Борислава: про наші і колишні, і теперішні цікаві історичні моменти".

"Велобескиди" мають охопити три територіальні громади – Східницьку, Бориславську і Трускавецьку. На території останньої, на горі Цюхів Верх – планують облаштувати оглядовий майданчик.

Мміський голова Трускавця Андрій Кульчицький зазначив:

"Планують побудувати оглядову вежу, 15-ти метрову, з якої у хорошу погоду можна буде побачити Львів і найвищі вершини Карпат, можливо, й Івано-Франківськ". 

За місяць оголосять тендер, на якому визначать, хто облаштовуватиме веломаршрут. За словами заступника голови Львівської облдержадміністрації Віталія Загайного, вартість робіт – 12 мільйонів гривень. Це гроші державного фонду регіонального розвитку та обласної адміністрації. Завершити облаштування проєкту планують у листопаді цього року.

У горах на Львівщині прокладуть 35 км велосипедних маршрутів

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ