Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

У ГПУ детальніше розповіли про спробу підкупу кандидата у Президенти

Речниця очільника Генеральної прокуратури України Лариса Сарган на своїй сторінці у соціальній мережі оприлюднила деталі по факту затримання осіб при спробі підкупу кандидата в Президенти України

Прокурорами Департаменту організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних Державному бюро розслідувань, спільно зі слідчими Центрального апарату ДБР за оперативного супроводження ГУ БКОЗ СБУ, у ході здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні за ч.3 ст.157 КК України (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача), затримано голову однієї з політичних партій безпосередньо під час надання одному з народних депутатів України - кандидату в Президенти України грошових коштів за відмову останнього від участі у виборах глави Держави.

Вищевказана особа, спільно з іншим громадянином України, діючи умисно, за попередньою змовою між собою, у незаконний спосіб схиляли кандидата в Президенти України відмовитися від участі у президентських виборах, які мають відбутися 31.03.2019, шляхом написання заяви до Центральної виборчої комісії про зняття своєї кандидатури, та пропонували йому за відмову від участі у виборах як винагороду грошові кошти в сумі 5 млн. грн.

У свою чергу, кандидат у Президенти, усвідомлюючи, що зловмисники своїми умисними діями спонукають його до вчинення злочину, звернувся з відповідною заявою до Генеральної прокуратури України.

Наразі одного зі зловмисників затримано безпосередньо під час надання народному депутату України - кандидату в Президенти України грошових коштів в сумі 5 млн. грн.

На цей час тривають слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення місцезнаходження іншого зловмисника.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ