Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Греції зіткнулися два поїзди: про присутність українців поки невідомо

Пізно ввечері, 28 лютого унаслідок зіткнення пасажирського та вантажного потягів на півночі Греції загинуло щонайменше 32 людини та ще 85 отримали поранення.
Фото - AP

Про це повідомляє ВВС News. 

Пасажирський потяг, в якому перебували 350 пасажирів прямував з Афін до північного міста Салоніки, коли сталося лобове зіткнення з вантажним потягом. Це призвело до пожежі у двох вагонах. Причина катастрофи наразі невідома.

Рятувальники всю ніч працювали над пошуком тих, хто вижив.

"Це було дуже потужне зіткнення. Це жахлива ніч. Важко описати цю сцену", — сказав губернатор регіону Фессалія Костас Агорастос державному телебаченню.

За його словами, внаслідок зіткнення перші чотири вагони пасажирського поїзда зійшли з рейок, а перші два вагони загорілися і були "майже повністю знищені".

Умови для рятувальників були "дуже важкими" через "серйозність зіткнення", повідомив журналістам речник пожежної служби Вассіліс Вартакоянніс.

"Я ніколи не бачив нічого подібного за все своє життя. Це трагічно. Через п'ять годин ми знаходимо тіла", — сказав агентству AFP виснажений рятувальник, який вибирався з-під уламків.

За даними грецьких екстрених служб, у рятувальній операції беруть участь близько 150 пожежників і 40 машин швидкої допомоги. Також використовуються крани та механізовані засоби, щоб спробувати прибрати уламки та перекинуті вагони.

Речник українського МЗС Олег Ніколенко написав, що відомство вже взаємодіє із грецькою владою задля перевірки наявності українців серед постраждалих людей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ