Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У громадському транспорті Луцька встановлять відеокамери

У луцьких маршрутках та тролейбусах встановлять камери відеоспостереження. Таке рішення сьогодні, 6 липня, ухвалив виконавчий комітет Луцької міськради, - повідомив власкор Гал-інфо.
Ілюстративне зображення

Виконком затвердив Положення про систему відеоспостереження в громадському транспорті Луцька. Документ зокрема передбачає функціонування в міських маршрутках та тролейбусах відеокамер, що повинно поліпшити роботу комунального транспорту.

«Фінансування створення, забезпечення функціонування та розвиток Системи здійснюється за рахунок коштів оператора, перевізників», - йдеться в положенні.

За словами виконувача обов’язків начальника управління транспорту та зв’язку міськради Олександра Середи, виконком вніс лише технічні правки в положення, зокрема щодо надання доступу.

Перевізники такій новинці – не раді. «Поки був карантин, автобуси стояли. Зараз їздять порожні, бо стоячих не можна брати. Звідки брати гроші на камери?» - нарікає директор одного з автотранспортних підприємств.

А от правоохоронці – іншої думки.

«Поліція тут може бути запитувачем інформації. Звісно, для нас добре, що така система запрацює, адже це значно підвищить рівень безпеки. Крадіжки гаманців громадян та цінних речей з громадського транспорту ніде не зникли. Тому надіємось, що роботу з виявлення злочинців це полегшить, і рівень безпеки в місті підвищиться ще більше», -- зазначила тимчасова виконувачка обов’язків завідувача сектору комунікації ГУНП у Волинській області Ольга Бузулук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ