Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Грузії запроваджують електронну сертифікацію вин

З 1 лютого цього року Національне агентство вина Грузії запустило електронну систему сертифікації. Про це заявив голова агентства Георгій Саманішвілі, передає УНН з посиланням на прес-службу агентства.

Таке нововведення покликане спростити життя підприємцям.

"З впровадженням електронної системи процедури сертифікації будуть спрощені, підприємцю не доведеться звертатися в агентство. Він може зробити заяву через Інтернет, подати заявку і звернутися до Агентства для отримання готового сертифіката. Що стосується змін в процедурі сертифікації, компанії беруть активну участь в цьому процесі для поліпшення системи контролю якості.

Уряд і приватний сектор згодні з тим, що в Грузії не повинно проводитися низькоякісне вино", - заявив голова Національного агентства вина Грузії Г.Саманішвілі.

Представники виноробних компаній вже пройшли підготовку по переходу на нову електронну систему сертифікації.

"У разі необхідності, агентство готове надати додаткові консультації", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в Україні також готуються спростити процедуру отримання виноробів атестата, на підставі якого суб'єкту господарювання видається ліцензія, відзначив Кучеренко. Для цього в Парламент знесений відповідний законопроект.

"На сьогодні цей перелік (документів для атестата, - ред.) становить близько 150 позицій. Всі ми розуміємо, що така кількість документів можна отримувати місяцями, що неприпустимо для динамічного розвитку бізнесу", - пояснив директор "Укрвинпрому", коментуючи ініціативу депутатів.

Додамо, що за останній час Україна практично вдвічі наростила експорт вина в країни ЄС.

УНН
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ