Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Харкові хочуть через суд обмежити проведення Маршу рівності

Геннадій Кернес заявив, що переймається через те, що "в прифронтовому місті можуть бути провокації під час параду", тому місцева влада хоче звернутися до суду з проханням про обмеження проведення Маршу рівності.

Міський голова Харкова Геннадій Кернес у понеділок, 2 вересня, заявив про намір місцевої влади звернутися до суду з проханням обмежити проведення Маршу рівності у місті, який запланований на 15 вересня, передає DW.

"Харківська міськрада не має права забороняти подібні заходи. Але я, як міський голова, відповідаю за спокій в Харкові. Тому ухвалено рішення - звернутися до суду з проханням обмежити проведення ХарківПрайду", - написав Кернес у соцмережі Facebook.

Відповідне рішення міськголова Харкова пояснив "стурбованістю силовиків" через проведення Маршу рівності. "Проведенням ХарківПрайду стурбовані і силовики - в прифронтовому місті можуть бути провокації під час параду", - стверджує Кернес. За його словами, жоден Марш рівності в Харкові не проходив спокійно, під час нього були сутички між учасниками і противниками маршу, а також між останніми та поліцією.

Також Кернес нагадав, що на сайті міськради Харкова зареєстрована петиція про заборону Маршу рівності. Вона набрала 5837 голосів.

У Харкові з 9 по 15 вересня заплановані декілька заходів, присвячених захисту прав ЛГБТ-спільноти.

Нагадаємо, 31 серпня в Одесі учасники акції "Одеса-Прайд 2019" провели пішу ходу у центрі міста. В місцевій поліції розповіли, що були поодинокі спроби агресивно налаштованих громадян вчинити провокацію та розпочати конфлікт з учасниками ходи, але правоохоронці їх відразу припиняли.

23 червня у Києві пройшов "Марш рівності" на підтримку ЛГБТІ-спільноти. У ньому взяла участь рекордна кількість людей - кілька тисяч осіб. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ