Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

У Харкові обговорюють подолання міфів комуністичної пропаганди

У Харкові сьогодні, 9 жовтня, проходить науково-практична конференція «Міський символічний простір та історична пам'ять: (де)конструкція міфів», яку організував Український інститут національної пам'яті. Фахівці з Харкова, Дніпра, Одеси, Києва обговорюють проблеми подолання історичних міфів в міському символічному просторі українських міст. Про це йдеться у повідомленні Українського інституту національної пам'яті.

Відкриваючи конференцію, заступник голови Українського інституту національної пам'яті Володимир Тиліщак наголосив на важливості подолання міфів комуністичної пропаганди для відновлення національної пам'яті.

«В Україні немає війни пам'ятей. В Україні триває війна між пам'яттю і пропагандою комуністичного тоталітарного режиму, яку сьогодні взяв на озброєння російський агресор. Пропаганда настільки спотворила, викривила пам’ять про минуле, що досі багато сторінок цього минулого залишаютьсяу полоні міфів. І першою передумовою відновлення національної пам'яті є демонтаж історичних пропаганди вниз міфів», - зазначив Володимир Тиліщак.

Захід відбувається у конференц-залі стадіону "Металіст" у Харкові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ