Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Харкові створюють перший в Україні департамент інклюзивної доступності

Депутати Харківської міськради на позачерговій сесії 2 липня підтримали створення департаменту інклюзивної доступності та безбар'єрного середовища.

Харків став першим містом в Україні, яке створює департамент інклюзивної доступності та безбар’єрного середовища/

Про це пише Суспільне Харків з посиланням на міського голову Ігора Терехова.

Йдеться навіть не стільки про певні технічні недоліки, скільки про необхідність починати формувати зовсім іншу міську філософію: зі створенням таких умов, за яких кожний, хто живе у Харкові, незалежно від віку, статі чи стану здоровʼя, зможе бути вільним у доступі до будь-якого сервісу чи громадських місць.

За його словами, архітектурні та інфраструктурні проєкти будуть реалізовуватися з урахуванням інклюзивних міркувань.

Департамент має забезпечити безперешкодне середовище для всіх груп населення у різних сферах, зокрема, транспорту, будівництва, благоустрою, соціальної інфраструктури, повідомили в Харківській міській раді.

"Між іншим, будемо чесними, забезпечити рівний доступ до участі у суспільному житті — це наш прямий обовʼязок, зокрема, і перед учасниками та ветеранами бойових дій, які прямо зараз жертвують собою заради нас і нашої країни", — додав Терехов.

Департамент інклюзивної доступності та безбар'єрного середовища має комфортно облаштувати міський простір для всіх категорій населення, незалежно від їхніх фізичних можливостей, зазначали у міськраді.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ