Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Хоросному відкрили амбулаторію сімейної медицини

У селі Хоросно Солонківської громади Львівської області відкрили амбулаторію загальної практики сімейної медицини.
фото - пресслужба ЛОР

Про це інформує пресслужба ЛОР.

Вартість будівництва амбулаторії на території Солонківської громади становить 6 млн грн. На 284 тис.грн вдалося придбати нове обладнання.

5 млн 206 тис. гривень надійшли на будівництво медичного закладу з державної субвенції місцевому бюджету в рамках державної програми «Доступна медицина». Ще 1 мільйон 111 тис. грн - співфінансування з  бюджету громади.  

Солонківська громада об’єднала 21 населений пункт, медичний колектив амбулаторії сімейної медицини обслуговуватиме мешканців 8 сіл, загалом понад тисячу осіб. В новому приміщенні працюватимуть: сімейний лікар, молодша сестра, стоматолог, за потреби є можливість збільшувати кількість працівників.

"Медична амбулаторія в Хоросно - одна з 43, які на Львівщині завершують будувати в межах державної програми «Доступна медицина», - зазначив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод. - Заклад будували близько 2 років, за кошти місцевого та державного бюджетів".

Юрій Холод нагадав, що минулого року для усіх нових амбулаторій на Львівщині вдалося закупити автомобілі і наголосив на тому, що медична галузь у пріоритеті в Україні, зрештою, як і у світі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ