Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Івано-Франківську стартував відбір до спецпідрозділу поліції «Корд»

Вчора, 17 березня, у Івано-Франківську стартував відбір до спецпідрозділу поліції «Корд». Тих, хто пройде перший етап відбору, поділять на три групи: власне спецпризначенці, група з програми захисту свідків, охорона громадського порядку під час масових заходів. Про це Гал-інфо повідомила прес-служба місцевої поліції

Для участі в конкурсі подали заявки 77 кандидатів. Здебільшого це представники спецпідрозділів поліції, чиї навички дозволяють на високому рівні продемонструвати високий рівень фізичної підготовки, витривалості, психологічної стійкості.

Претенденти на службу в підрозділ мали за визначений нормативами час подолати дистанцію, здати підтягування на перекладині і так звані тести Купера - вправи, розроблені американським лікарем в 1968 році для армії США, які визначають рівень фізпідготовки.

Претенденти, які відмінно впораються із завданням, повинні будуть продемонструвати вогневу підготовку. Після чого їх чекають психологічні тести, п'ятиденний курс виживання і перевірка на поліграфі.

Кандидатів, які пройдуть відбір, розподілять за трьома групами – А, Б, С. До першої групи увійдуть безпосередньо бійці штурмового взводу, працівники другої групи здійснюватимуть фізичну охорону, третьої - охорону громадського порядку.

Перед тим як приступити до виконання завдань, бійці будуть протягом двох місяців проходити базовий курс навчання під керівництвом інструкторів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ