Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Казахстані призначили нового прем'єр-міністра і анонсували виведення сил ОДКБ

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв призначив новим прем'єр-міністром країни Аліхана Смаїлова.
Аліхан Смаїлов

Про це повідомляє УНН із посиланням на сайт глави республіки.

"Призначити Смаїлова Аліхана Асхановича прем'єр-міністром Республіки Казахстан", — ідеться у повідомленні.

За даними Tengrinews, Токаєв запропонував кандидатуру Смаїлова під час засідання мажилісу нижньої палати парламенту. Депутати одностайно затвердили нового прем’єра.

Також глава держави оголосив про завершення в країні основної місії Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ), "миротворці" якої прибули сюди на тлі протестів, що розгорілися.

“Основну місію миротворчих сил ОДКБ успішно завершено. За два дні розпочнеться поетапне виведення об'єднаного миротворчого контингенту ОДКБ”, - заявив Токаєв.

Зокрема він зазначив, що процес виведення контингенту триватиме не більше ніж 10 днів.

Нагадаємо, що у Казахстані 1 січня вдвічі зросли ціни на автомобільний газ: із 60 тенге до 120 за літр. Мітинги за зниження цін на скраплений газ переросли у масові протести по всій країні. 5 січня президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв відправив уряд у відставку. На всій території країни було запроваджено режим надзвичайного стану. Для придушення сутичок глава республіки покликав на допомогу сили ОДКБ. Росія скерувала в Казахстан приблизно 3 тис. військових. Також війська ввели Киргизстан, Білорусь та Вірменія.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ