Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Клінічному центрі дитячої медицини Львова відкрили бактеріологічну лабораторію

Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
1/3
Напередодні, 17 вересня, у Клінічному центрі дитячої медицини Львова відбулося урочисте відкриття модернізованої бактеріологічної лабораторії за участю Першої Леді України Олени Зеленської, британського філантропа Лорда Майкла Ешкрофта та начальника Львівської ОВА Максима Козицького.

Цей важливий проєкт став можливим завдяки фінансовій підтримці Лорда Ешкрофта через Фундацію Олени Зеленської.

«З перших днів повномасштабного вторгнення саме Львівщина стала евакуаційним хабом для важкохворих дітей з усієї країни: понад 1600 маленьких пацієнтів безпечно й оперативно виїхали звідси на лікування за кордон. Але й львівські медичні можливості невпинно розширюються. Щороку тут стаціонарно лікують понад 20 тисяч дітей», – зауважила Олена Зеленська.

Як зазначив Максим Козицький, обʼєднавши зусилля Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру та «Охматдиту», вдалось створити найпотужніший регіональний дитячий центр, який спеціалізуються на дитячій онкології, гематології, дитячій хірургії, органній трансплантації й орфанних дитячих захворюваннях. Він єдиний, де на заході України проводять трансплантації кісткового мозку дітям.

Оскільки лікарня приймає значну кількість тяжкохворих пацієнтів, то виникла логічна потреба у модернізації існуючої бактеріологічної лабораторії.

«Ми усвідомлюємо всю серйозність місії цього центру, тому лише за цей рік на його підтримку з обласного бюджету скерували понад 156 мільйонів гривень. Але потрібно ще більше», – зазначив Максим Козицький.

За допомогою нового обладнання лабораторія зможе обслуговувати до 18 000 дітей на рік, серед яких понад 3 000 пацієнтів з тяжкими хворобами.

«Завдяки сприянню Фундації Олени Зеленської за 5 місяців Центр отримав повністю модернізовану лабораторію! Британський меценат, бізнесмен та філантроп Лорд Ешкрофт пожертвував на її удосконалення і перезапуск 200 тисяч доларів. 

Оновлена бактеріологічна лабораторія дозволяє посилити інфекційний контроль для проведення онкологічного лікування, трансплантацій, хірургічних втручань та складних методів лікування для усіх пацієнтів. Крім того, вона виконує сучасні обстеження для партнерських лікарень. Багато процесів автоматизували, відтак медики мають більше часу для персональних консультацій», – додав очільник Львівщини.

У межах візиту Лорд Майкл Ешкрофт ознайомився з роботою модернізованої лабораторії, поспілкувався з медичним персоналом і пацієнтами відділення онкогематології. Лорд також мав можливість особисто побачити результати роботи Фундації Олени Зеленської, яка активно підтримує медичні ініціативи в Україні.

«Перш за все, я підтримую Україну в її боротьбі з російським агресором. Війна завжди приносить жертви, і мене особливо хвилює вплив війни на дітей. Якщо існує проєкт, що забезпечує покращення медичного обслуговування для дітей у лікарнях, це глибоко зворушує мене. Хоча на Заході я маю репутацію жорсткого бізнесмена, я можу бути надзвичайно емоційним, особливо коли йдеться про дітей. Їхня доля торкається мого серця, і це відчувається в моєму голосі. Побачивши цей проєкт, я не міг залишитися осторонь», – зазначив меценат, бізнесмен та філантроп з Великої Британії Лорд Майкл Ешкрофт.

Голова Львівської ОВА подякував лікарям та молодшому медичному персоналу за турботу про найцінніше – здоровʼя українських дітей. 

«Здоровʼя дітям. Здоровʼя нам всім. Дякую кожному й кожній, хто у лавах ЗСУ, за те, що у нас є держава та майбутнє. І перемога також буде!», – звернувся Максим Козицький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ