Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У КМДА здійснили обшуки: що відомо

Прокуратура міста Києва, Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції та ГУ ДФС України здійснили низку обшуків у департаментах КМДА.

Про це інформує УНН.

Зокрема повідомили про підозру сімом особам після обшуків у Департаменті соцполітики. Їх підозрюють у заволодінні 13,5 млн грн на закупівлях медзасобів.

"Протягом 2017-2019 років, службові особи Департаменту соцполітики КМДА вступивши у змову зі службовими особами суб’єкта господарювання уклали ряд договорів на закупівлю засобів особистої гігієни за завищеними цінами (надбавка на ціну складає понад 106%), внаслідок чого бюджету спричинено збитки на суму понад 13,5 млн гривень", – йдеться у повідомленні прокуратури.

Зокрема, правоохоронці провели обшуки в КО “Київзеленбуд”, посадовців якої підозрюють в умисному ухиленні від сплати податків під час проведення робіт з реконструкції столичних парків на суму понад 30 млн гривень.

Прокуратура провела обшуки у підрядника будівництва Подільсько-Воскресенського мостового переходу через встановлені факти ухилення від сплати 9 млн грн податків.

Прийшли силовики і до КП “Київміськсвітло” — через факти умисного ухилення від сплати податків під час проведення робіт з заміни освітлення в столиці на суму понад 12 млн гривень.

Столична прокуратура спільно з ДФС також провели обшуки у корпорації “Київавтодор”. І теж — через ухилення від сплати податків, але вже під час проведення робіт по ремонту доріг на суму понад 18 млн гривень.

Правоохоронні органи провели обшуки і в приміщеннях самої КМДА, а також в офісі приватного підприємства та за місцем проживання його директора, в межах розслідування кримінального провадження щодо заподіяння міському бюджету збитків на майже 19,5 млн гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ