Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У КНДР пригрозили "стратегічною протидією" Альянсу

Північна Корея назвала декларацію саміту НАТО, в якій засуджується передача КНДР зброї до Росії, незаконним документом і заявила про готовність посилити рішучу стратегічну протидію Сполученим Штатам і Альянсу.

Про це повідомляє північнокорейське державне інформагентство KCNA з посилання на заяву речника МЗС КНДР.

"Декларація Вашингтонського саміту доводить, що США і НАТО становлять найсерйознішу загрозу глобальному миру та безпеці. МЗС КНДР рішуче засуджує та відкидає незаконний документ, який порушує законні права незалежних суверенних держав, і конфронтаційну програму, яка розпалює нову холодну війну та військове протистояння у глобальному масштабі", — йдеться у заяві.

У Пхеньяні назвали дії США, спрямовані на розширення військового блоку, першопричиною "загрози регіональному миру, надзвичайного загострення середовища міжнародної безпеки та розпалу світової гонки озброєнь".

В МЗС КНДР повторили заяву, яка неодноразово звучала у Кремлі, що США і НАТО зруйнували безпекове середовище у Європі політикою розширення Альянсу на схід.

У Пхеньяні традиційно звинуватили Сполучені Штати і НАТО у змові з метою знищення Північної Кореї та повторили тезу російської пропаганди про те, що саме Альянс зруйнував безпекове середовище у Європі своєю політикою розширення на схід.

"Ми попереджаємо, що стратегія глобалізації НАТО, якої дотримуються США, може створити небезпеку світової війни. Ситуація, що склалася, вимагає нової сили та способу протидії, щоб зірвати спробу США розширити військовий блок, що є невідкладним викликом міжнародному миру та стабільності. КНДР ніколи не пропустить такої серйозної загрози і ретельно стримуватиме агресію та війну за допомогою потужнішого рівня стратегічної протидії і захищатиме мир та безпеку в регіоні і решті світу", — йдеться у заяві МЗС.
У декларації саміту НАТО учасники заявили, що КНДР та Іран підживлюють агресивну війну Росії проти України, надаючи пряму військову підтримку Росії, таку як боєприпаси та дрони, що серйозно впливає на євроатлантичну безпеку та підриває глобальний режим нерозповсюдження.

"Ми рішуче засуджуємо експорт КНДР артилерійських снарядів і балістичних ракет, який є порушенням численних резолюцій Ради Безпеки ООН, і з великим занепокоєнням відзначаємо поглиблення зв’язків між КНДР і Росією. Будь-яка передача балістичних ракет і відповідних технологій Іраном Росії означатиме суттєву ескалацію", — йдеться у документі..

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ