Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У колоніях Львівщини покажуть документальні фільми

У колоніях Львівщини покажуть документальні фільми, які входять в рамки ХІІ Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини «Docudays UA”. Фестиваль триватиме з 31 жовтня до 8 листопада у Львівському палаці мистецтв. Вхід вільний. Про це 29 жовтня під час прес-конференції, присвяченій фестивалю документального кіно, розповів Мирослав Демків, головний спеціаліст по зв’язках із ЗМІ та громадськістю управління Державної пенітенціарної служби України у Львівській області.

«Вже шостий рік поспіль ми приймаємо участь у фестивалі. Ці кінострічки ми показуємо людям, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі. Для більшості з них це є єдина можливість побачити документальний фільм. Цього року ми покажемо нашим підопічним 9 кінострічок», - зазначив Мирослав Демків.

«5 листопада у виправній колонії № 48 буде День відкритих дверей. В цей день ми запрошуємо ЗМІ та громадськість на круглий стіл та перегляд фільму «Постмайдан», - сказав чоловік.

Також Мирослав Демків зазначив, що у місцях позбавлення волі  є велика технічна проблема, адже немає проектора. Відтак, група засуджених із 20-40 людей змушена дивитися фільм просто на великому телевізорі.

Нагадаємо,  у  неділю, 31 жовтня, у  Львові  та області стартує  ХІІ Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини «Docudays UA”.  Основною темою фестивалю є тема пропаганди. Окрім звичних переглядів кіно у Львівському палаці мистецтв, також буде презентовано перегляд кінострічок у бібліотеках міста та області, та у місцях позбавлення волі. Фестиваль триватиме з 31 жовтня до 8 листопада. 

Детальніше про Фестиваль за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ