Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У корейській столиці Сеулі пройде український кінофестиваль

У Південній Кореї вперше покажуть українські фільми у межах благодійного кіномарафону CinemAid Ukraine Charity Film Marathon.

Про це повідомляє пресслужба Державного агенства з питань кіно.

Стрічки українського виробництва демонструватимуться у південнокорейській столиці Сеулі 15-20 листопада. Урочисте відкриття кіномарафону відбудеться у приміщенні Корейського кіноархіву. До програми заходу увійшли стрічки "Толока" Михайла Іллєнка, "Щедрик" Олесі Моргунець-Ісаєнко, "DZIDZIO Контрабас" Олега Борщевського, "11 дітей з Моршина" Аркадія Непиталюка. 

Співорганізатором першого українського кінофестивалю в Кореї стала компанія TRA Media. Президент компанії Дже-ман Чой розповів, що вона вперше надала корейським глядачам українські стрічки через канал TVA Plus.

"Сподіваюсь, що корейська аудиторія дізнається про українську історію та культуру, переглядаючи українські фільми, оскільки іноземці дізналися та полюбили Корею, переглядаючи корейські фільми та дорами. Також я бажаю, щоб цей захід сприяв активізації культурного обміну і зміцненню відносин між нашими двома країнами", — сказав Чой.

CinemAid Ukraine Charity Film Marathon – це серія показів українського кіно за кордоном на підтримку України. Благодійний кіномарафон ініційований Держкіно спільно з Українською кіноакадемією, Асоціацією "Дивись українське!", Українською кіноасоціацією, ГО "УкрКіноФест", ГО "Спілка підприємців теле та кіноіндустрії", ГО "Нарешті", КП "Київкінофільм", БО БФ "Двері", ГО "Центр розвитку креативних індустрій".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ