Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Південнокорейська компанія реалізує проєкт із забезпечення Трускавця якісною питною водою

У понеділок, 3 червня, Львівська ОВА, Трускавецька міська рада та компанія K-water підписали Меморандум про співпрацю із забезпечення Трускавецької громади якісною водою.
Фото: Львівська ОВА

Відповідно до документа, південнокорейська компанія надаватиме гуманітарну допомогу у вигляді агрегатів для аварійної подачі питної води (ААППВ), які будуть встановлені в точках, визначених Трускавецькою міською радою, готуватиме і надаватиме технічну підтримку відповідальним особам, які залучені до управління системами аварійної подачі питної води.

«Вітаю на Львівщині наших корейських друзів і партнерів з корпорації K-water. Надзвичайно приємно, що ми не просто збираємось обговорити актуальну і важливу проблематику, а вже маємо перед собою дорожню карту, яка викладена в цьому Меморандумі.

Питання якісного водопостачання в Трускавці стояло давно. Але ті зусилля, які докладались на місцевому та регіональному рівні були недостатніми, було бачення і на загальнодержавному рівні.  Надзвичайно важливо, що цей проєкт – не перший для Львівської області. Є позитивний досвід співпраці з Городоцькою територіальною громадою. Маю щиру надію, що сьогоднішній Меморандум стане не останнім інструментом підтримки наших корейських партнерів для громад Львівщини і наше партнерство та співробітництво надалі буде лише посилюватися»,  – наголосив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

Зазначимо, що у межах співпраці корейська сторона вже планує передати 2 малі контейнерні водоочисні споруди продуктивністю 50 м³/добу для часткового розв’язання  проблеми з питною водою в закладах охорони здоров’я, освіти та соціальної інфраструктури міста Трускавець.

«Для нас вкрай важливе вирішення проблеми водопостачання, яке особливо загострилось під час війни, враховуючи великі потоки внутрішньо переміщених людей», – наголосив  міський голова Трускавця Андрій Кульчинський.

«Минулого року я приїжджав до Львова і мав розмову з начальником Львівської ОВА і я чув, що є проблеми з обладнанням для водопостачання. І дуже захотів взятись за цю справу. І після розмови з депутатами і мером міста вирішив, що хочу допомогти. Після повернення до Південної Кореї я буду радий працювати задля розвитку цього проєкту і буду докладати багато зусиль. Звісно на вироблення нового обладнання для водопостачання піде чимало часу, але я сподіваюсь, що цей проєкт якомога швидше почне свою роботу», –  зазначив  виконавчий віцепрезидент компанії K-water Чонго Ан.

Опісля підписання відбувся семінар, під час якого представники K-Water презентували своє бачення щодо міського розвитку і економічного відновлення території Городоцької громади. Учасниками стали представники Городоцької та Трускавецької громад, представники компанії «Industrial Park Global Development», а також – ТзОВ «ЄВРО-ІНВЕСТ-ХОЛДІНГ», «Українсько-корейська інвестиційна група», які зацікавлені у залученні корейських інвесторів в індустріальний парк «Захід Ресурс».

«Дякуємо за те, що в такий складний для України час маєте бажання інвестувати в Україну та працювати в Україні. Дякую всім присутнім за те, що допомагаєте налагоджувати правильні міжнародні контакти і особливо – депутатському корпусу, який докладає значних зусиль для розвитку міжнародної співпраці. Сподіваюсь, що все задумане в рамках цієї співпраці буде  зреалізовано», – зазначила заступниця начальника Львівської ОВА Христина Замула.

У Львівській області активне співробітництво з Південною Кореєю у сфері покращення водопостачання стартувало цього року.

Городоцька і Трускавецька громади зацікавлені у реалізації  проєктів, пов’язаних з модернізацією системи водопостачання: будівництво, капітальний ремонт мереж водопостачання для Городоцької громади; очистка води  – для Трускавецької громади.

Станом на сьогодні створено робочі групи за участі представників Львівської обласної військової адміністрації, корейської державної компанії K-Water, Городоцької та Трускавецької громад.

«У січні Львівська ОДА, K-Water, Городоцька громада та дві місцеві компанії – ТзОв «Євро-Інвест-Холдинг» та «Українсько-корейська інвестиційна група» – підписали меморандум про співпрацю. У Городку запланували збудувати та капітально відремонтувати мережі водопостачання, а місцевий бізнес зацікавлений залучити корейських інвесторів до індустріального парку «Захід Ресурс». Там хочуть запустити підприємства переробної промисловості, інноваційної сфери та логістики тощо. Сподіваємося, всі ці плани вдасться реалізувати, а меморандум, підписаний сьогодні, стане поштовхом для забезпечення якісною водою та розвитку Трускавецької громади», – зазначила директорка департаменту міжнародного співробітництва ЛОВА Ірина Бутинець.

Корейська компанія водних ресурсів (K-water) відповідає за управління водними ресурсами Південної Кореї, включаючи водопостачання, водовідведення, управління відходами та регулювання використання води. Компанія бере участь у будівництві інфраструктурних проєктів, таких як дамби, канали, водопроводи та водовідведення, співпрацює з країнами по всьому світу в галузі управління водними ресурсами та будівництва інфраструктури.

K-water є найбільшим оператором водних ресурсів у Південній Кореї. Компанія управляє 130 дамбами, 10000 км каналів та 20000 км водопроводів. Компанія бере участь у будівництві інфраструктурних проєктів у всьому світі. Компанія працювала в 30 країнах, включаючи США, Японію, Китай та країни Африки. K-water є лідером у галузі управління водними ресурсами та будівництва інфраструктури. Компанія має досвід і технології, які допомагають їй розв'язувати проблеми з водою та інфраструктурою у всьому світі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ