Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Краматорську відбулась робоча зустріч з Головою Моніторингової місії ООН з прав людини

У місті Краматорськ була проведена робоча зустріч з метою вдосконалення механізму взаємодії ЗС України з міжнародними організаціями, які покликані сприяти дотриманню прав людини.

Дотримання норм міжнародного гуманітарного права є одним з пріоритетних завдань нашої країни, особливо в районі проведення ООС.

З метою вдосконалення механізму взаємодії ЗС України з міжнародними організаціями, які покликані сприяти дотриманню прав людини, особливо у зоні воєнних конфліктів, у м. Краматорськ була проведена робоча зустріч з Головою Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні пані Фіоною Фрейзер. З української сторони у заході взяли участь представники Командування ОС, ДСНС, Національної гвардії, ДПСУ, СЦКК, Об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва ОКП ОС та ДФС.

У ході зустрічі сторони обмінялися даними щодо окремих питань, які перебувають у зоні посиленої уваги Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, а саме: 
втрат (та їх запобігання) серед цивільного населення в районі проведення ООС;
дотримання житлових, майнових тощо прав цивільного населення;
свобода пересування цивільних осіб;
загибель чи поранення цивільних осіб у результаті необережного поводження зі зброєю.

Представниками української сторони Голові Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні пані Фіоні Фрейзер була доведена інформація щодо відновлення об’єктів інфраструктури населених пунктів, які зазнали руйнувань чи пошкоджень внаслідок воєнних дій, зокрема відновлення водо, електро та газопостачання у деяких населених пунктах, що, безперечно, сприяє зниженню рівня соціальної напруженості та дотримання прав людини; надані дані ґрунтовної роботи з інформування населення щодо протимінної безпеки, особливо дітей та молоді; забезпечення гуманітарних конвоїв міжнародних громадських організацій; збільшення пасажиропотоку через лінію розмежування, що, безперечно свідчить про правильно організовану й безпечну роботу КПВВ.

Під час доповіді Голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні пані Фіона Фрейзер відмітила позитивну динаміку стосовно кількості втрат серед цивільного населення та запевнила, що у подальшому готова надати будь-яку експертну допомогу, зокрема у забезпеченні проведення тренінгів, семінарів для членів Робочої групи. Окремо пані Фіона Фрейзер вітала створення наприкінці минулого року за наказом Командувача ОС Робочої групи із збору та узагальнення інформації про випадки поранення і загибелі цивільного населення.

Також під час зустрічі було обговорено вдосконалення механізму врегулювання конфліктів, зокрема обміну відповідними даними та більш тісній взаємодії, що у подальшому сприятиме забезпеченню дотримання прав людини в районі проведення

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ