Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Краматорську заклали Алею Пам’яті загиблим учасникам АТО

Сьогодні 6 грудня з нагоди 26-ї річниці Дня Збройних Сил України у Краматорську в сквері Героїв відбулося урочисте закладання Алеї Пам’яті – висадка дерев та встановлення пам’ятного монументу захисникам України, що поклали своє життя під час участі в АТО. Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО на Фейсбук.

Слід зазначити, що дана подія присвячена увічненню подвигу українців для майбутнього прийдешніх поколінь, військово-патріотичного виховання молоді та побудови громадянського суспільства, базованого на цінностях патріотизму та військової доблесті.

В урочистостях взяли участь офіцери командування штабу Антитерористичної операції на чолі з генерал-майором Олегом Гуляком, військовослужбовці місцевого гарнізону, представники влади, громадських організацій та шкільна молодь.

Розпочався захід із виконання Державного гімну України та вшанування пам’яті загиблих захисників хвилиною мовчання.
Як наголосив під час мітингу заступник керівника АТО генерал-майор Олег Гуляк, дерева на Алеї Пам’яті свідчитимуть майбутнім поколінням про найкращих синів та доньок українського народу, які віддали найдорожче – своє життя для збереження єдності, цілісності й незалежності України від російських окупантів.

– Ця алея – є символом принесеної жертви та незламності наших військовослужбовців, усіх тих, хто став на захист Батьківщини, – підкреслив генерал-майор Олег Гуляк.
Також він продемонстрував присутнім шолом радянського воїна часів Другій Світовій війні.

- Цей артефакт, знайдений нашими військовиками при облаштуванні однієї з позицій. Це шолом загиблого захисника України від фашистської навали. Пройшло майже 8о років із того часу, а нині оборонці України – внуки та правнуки полеглих у Другій Світовій війні, на цій землі протистоять російському окупанту. Нині ми так само продовжимо святу справу наших дідів, звільнимо Україну від ворога, – підкреслив генерал-майор Олег Гуляк.
Після цього, присутні висадили дерева та поклали квіти до пам’ятного знаку.

Зазначимо, що даний захід пройшов за ініціативи громадської організації «Правовий захист та безпека в Україні», серед яких більшість учасників бойових дій. Символічним є те, що закладання монументу знаходиться поряд з пам’ятним знаком загиблим мешканцям Краматорська під час обстрілів російсько-терористичних військ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ