Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Криму "суд" залишив під арештом двох захоплених українських моряків

Сьогодні підконтрольний Росії Верховний суд Криму відмовив у задоволенні апеляційних скарг захопленим українським морякам - мічману Андрію Шевченку і капітану третього рангу Володимиру Лісовому.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

Не задовольнивши апеляцію, "суд" скоротив на один день термін арешту Шевченку. Таким чином Шевченко залишиться в ув'язненні в московському СІЗО до 24 січня 2019 року.

У своєму виступі на суді мічман Шевченко заявив, що вважає себе військовополоненим і попросив звільнити в залі суду. Адвокат Тетяна Окушко заявила, що в момент затримання її підзахисному протягом доби не надавали адвоката, а зараз не забезпечено належні умови утримання.

«У Москві були морози до -20 градусів, а він одягнений в легкий одяг і літні кросівки», - заявила Окушко.

Таке поводження з підзахисним адвокат розцінила як тортури.

Сам Шевченко після суду повідомив, що на його ім'я надійшли дві посилки, але досі жодну йому не видали.

Той самий "Верховний суд Криму" сьогодні відмовив у задоволенні апеляційної скарги українському військовому, капітану третього рангу Володимиру Лісовому, повідомляє Крим.Реалії.

Захист Лісового наголошував на тому, що «мав місце збройний конфлікт між представниками двох регулярних армій», і подальше тримання військового під вартою порушує норми Женевської конвенції.

25 листопада "Верховний суд Криму" розглядає ще апеляційні скарги на рішення про арешт Сергія Чуліби, Андрія Драча, В'ячеслава Зінченка.

Як повідомлялося, підконтрольний окупантам Верховний суд криму 25 грудня має розглянути апеляційні скарги на арешт матроса з буксира «Яни Капу» Сергія Чуліби, мічмана Андрія Шевченка, співробітника СБУ Андрія Драча, старшого матроса катера «Нікополь» В'ячеслава Зінченка і капітана третього рангу Володимира Лісового.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ