Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Криму тривають катування ув’язнених - ООН

У в’язницях анексованого Криму продовжують катувати ув’язнених, заявила 15 березня голова моніторингової місії ООН з прав людини Фіона Фрейзер. Про це повідомило Інформаційне агентство УНІАН.

Вона стверджує, що тортури і жорстоке поводження дозволяють фактичній владі півострова отримувати необхідні їй зізнання.

«В’язнів продовжують переводити в Росію, де ми задокументували відмову в медичній допомозі і щонайменше одну смерть затриманого», – зазначила Фіона Фрейзер, як повідомляє "Радіо свобода".

«Резолюція Генеральної асамблеї ООН № 71205 стала головним документом у роботі з Кримом. У ній прописано, що півострів є тимчасово окупованою Росією територією. У цьому звіті ми стурбовані серйозними порушеннями прав людини в Криму, зокрема ставленням до затриманих осіб», – зазначила Фрейзер.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічній санкції. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ