Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Криму затримали члена Меджлісу Ільмі Умерова

Федеральна служба безпеки Росії у четвер, 12 травня, затримали в Криму заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова. Про це повідомив у фейсбуці інший заступник Наріман Джеляль.

"Ільмі Умерова співробітники ФСБ з дому везуть в управління у Сімферополі", - повідомив він.

Годину перед тим Ільмі Умеров опублікував на своїй сторінці у фейсбуці інформацію про затримання російськими силовиками кримських татар у Бахчисараї за підозрою в нібито участі в організації "Хізб ут-Тахрір". "Затримали просто віруючих і тих, хто дотримується ісламу. Говорити про презумпцію невинуватості не хочеться, тому що і прокурор, і суди в т.зв. республіки Крим просто прислужують нині діючій окупаційній владі", - написав він.

Під час обшуків у Бахчисараї, за даними близького до Меджлісу видання "15 минут", затримали чотирьох кримських татар: Зеврі Абсеїтова, Ремзі Меметова, Рустема Абільтарова й Енвера Мамутова.

Нагадаємо, 26 квітня, підконтрольний Росії "верховний суд" Криму заборонив Меджліс, визнавши його екстремістською організацією. Ініціатором процесу була так званий прокурор Криму Наталія Поклонська, вона заявила, що Меджліс нібито співпрацює з організацією "Хізб ут-Тахрір", визнаною в РФ терористичною.

Після цього Меджліс і Курултай перейшли в режим надзвичайного стану, а центральний офіс Меджлісу було вирішено перенести до Києва.

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ