Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У квітні у Львові відкриють сучасний корпус реабілітації НЕЗЛАМНІ

У корпусі працюватиме сотня спеціалістів, які зможуть надати допомогу 10 тисяч українців щорічно.
Фото: Facebook-сторінка Андрія Садового

Про це стало відомо на презентації Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ у Києві, передає пресслужба міської ради. 

В реабілітаційному центрі, який у Львові створюють в структурі Першого медобʼєднання, використовують найсучасніше обладнання та новітні методики для відновлення повноцінного життя військових та тих цивільних, які отримали травми внаслідок збройної агресії ворога.

"Це 7 поверхів для реабілітації з моделями квартири та навіть магазину, аби пацієнт міг максимально підготуватися до нових умов життя", – зазначають у повідомленні. 

“З початку повномасштабного вторгнення Львів став  тилом для українців, які рятуються від війни. Місто прийняло понад 5 мільйонів людей, серед них – 11 тисяч поранених. Їхнє лікування та відновлення взяв на себе Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ/UNBROKEN. Ми маємо подбати про кожного, хто потребує допомоги”, – сказав Андрій Садовий, мер Львова.

У новому корпусі реабілітаційного центру встановлять новітнє обладнання: роботизовану систему ходьби, екзоскелети, роборукавички, які допомагають рухати рукою тощо. Будується також басейн, адже реабілітація у воді – неодмінна складова відновлення. Водночас тут створюють реабілітаційні зали зі стелевими підйомниками, аби прикуті до ліжка пацієнти могли переміститися до басейну чи реабілітаційної кімнати. 

У планах – обладнати ерготерапевтичну квартиру з кухнею, де пацієнтів вчитимуть знову про себе дбати.  Ерготерапевти допомагатимуть знову тримати в руках зубну щітку чи олівець. Також тут створять імітацію магазину, де пацієнти зможуть тренуватися робити покупки. 

Фахівці з фізичної реабілітації працюватимуть пліч-о-пліч з психологами та психотерапевтами. Майбутній корпус реабілітації з’єднаний із головним корпусом лікарні Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ. Повний цикл надання допомоги забезпечить співпраця з хірургами, травматологами та іншими фахівцями, які працюють в команді медзакладу, а також доступність до всього необхідного діагностичного обладнання. Допомогу в Реабілітаційному корпусі отримуватимуть пацієнти стаціонару  для них передбачено 54 ліжка на двох поверхах. Також передбачений денний стаціонар та амбулаторна допомога.  

Наше завдання – допомогти пацієнту реалізувати його цілі. Саме це лежить в основі підходу до реабілітації у світі. Мінімальне завдання реабілітаційної команди – дати пацієнту всі необхідні інструменти, аби він міг повернутися до побуту і бути в ньому максимально самостійним”, – пояснив Олег Самчук, генеральний директор Першого медоб’єднання.


 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ