Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Києві планують перейменувати одну з вулиць на честь Папи Римського

У межах закону про декомунізацію вулицю Патріса Лумумби мають намір перейменувати на вулицю Іоанна Павла II. Про це повідомляє прес-служба Київської міської ради.

"На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та інформаційної політики депутати погодили проект рішення "Про перейменування вулиці, проспекту, площі та мосту у місті Києві. Відповідним проектом рішення пропонується перейменувати: Московський міст на міст імені Георгія Фукса, вулицю Патріса Лумумби на вулицю Іоанна Павла II, проспект Возз'єднання на проспект Соборності, площу Московську на площу Деміївську", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, відповідне рішення буде сприяти демократизації українського суспільства і його просуванню на шляху до європейських цінностей, а також пам'яті видатних діячів і відображенню в топоніміці столиці основних подій боротьби українського народу за незалежність.

Усі зазначені перейменування пройшли громадські обговорювання на єдиному веб-порталі територіальної громади в спеціальній рубриці Е-МІСТО.

Наголошується, що зазначений проект рішення має ще розглянути постійна комісія Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків, а після його винесуть на пленарне засідання Київради. 

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ