Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Києві презентували канадський фільм про Голодомор

Вже на початку 2017 року в широкий прокат у багатьох країнах вийде англомовна канадська стрічка "Гіркі жнива" про Голодомор в Україні. Про це повідомив продюсер стрічки Ян Ігнатович (Канада) під час сьогоднішньої презентації фільму у Києві.

"Надзвичайно символічним є те, що презентація цього фільму відбувається саме в ті дні, коли українці всього світу вшановують пам'ять жертв Голодомору. І тут, у столиці України, я з гордістю повідомляю про скорий вихід нашого фільму "Гіркі жнива". Вже в лютому 2017 року перша англомовна стрічка про Голодомор, створена у стилі західних фільмів, демонструватиметься на великих екранах в Америці, Канаді, Англії, Австралії, Німеччині, Іспанії, багатьох інших країнах, в тому числі в Україні. Український глядач першим побачив важливі телевізійні фрагменти нашого фільму", - сказав Ігнатович.

Він зазначив, що досі не існувало англомовного художнього фільму про ці трагічні події, і пересічні люди в англомовному світі майже не знають про цю трагедію українського народу.

"Тепер такий фільм маємо. "Гіркі жнива" дозволять західному глядачеві відчути український дух, українську силу та мужність, дізнатися про людські страждання та нездоланність України", - наголосив Ігнатович. 

Продюсер розповів, що "Гіркі жнива" - це історична епопея і водночас зворушлива історія кохання молодої пари в часи Голодомору. Створений на основі реальних подій, цей фільм представляє світові справжню історію геноциду, вчиненого сталінською рукою. Його наслідком стала мученицька смерть мільйонів українців.

За словами Ігнатовича, ця масштабна картина створена міжнародною творчою групою з інтернаціональним акторським складом. Зокрема, режисер стрічки - канадець українського походження Джордж Менделюк, він же разом із Річардом Бачинським-Гувером є автором сценарію. Оператор - британець Дуглас Мілсом. Музику до фільму написав відомий британський композитор Бенджамін Воллфіш. Головні ролі у стрічці виконали британець Макс Айронс - син відомого актора Джеремі Айронса - та зірка останньої екранізації "Знедолених" Саманта Баркс. У фільмі також знялися британці Теренс Стемп і Тамер Хассан, канадець Баррі Пеппер.

Продюсер додав, що для нього особисто цей фільм має особливе значення, адже його родина відчула на собі лещата радянського державного терору і була змушена полишити свою батьківщину. Тож коли Річард Бачинський звернувся до нього з ідеєю і сценарієм фільму, він одразу підтримав цей проект фінансово, розуміючи його значення для поширення правди про Голодомор у західному світі, для нагадування людству про цей страшний злочин.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ