Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Києві презентували книгу про звитягу «Кіборгів»

У Києві в середу презентували книгу "АД-242.Історія мужності, братерства і самопожертви" про захист аеропорту Донецька, або в АДу - як його назвали оборонці летовища.

Основою книги, яка стала можливою завдяки українській службі «Радіо Свобода» та видавництва «Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», стали інтерв'ю понад півсотні безпосередніх учасників подій - прозваних противником за стійкість та мужність "кіборгами", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Рік тому, коли закінчилася найгероїчніша битва в новітній історії України - оборона Донецького аеропорту, ми зрозуміли, що ці події потрібно закарбувати в пам'яті наших сучасників. Свідчення учасників оборони, журналістів, офіційних представників ЗСУ - всіх тих, хто безпосередньо бачив ці події на власні очі, мали передати картину того, що відбувалося в ці 242 дні", - заявила директор видавництва КСД Вікторія Столяренко.

Над книгою працювали майже два десятки журналістів «Радіо Свобода» з усіх регіонів України, втім автор і укладач проекту Ірина Штогрін вважає її "книгою, написаною самими "кіборгами".

"Це пряма мова про ту баталію, яка зупинила супротивника і знищення України, про ту битву, яка по суті довела всьому світу, що в Україні є чоловіки, які здатні її захистити, що Україна взагалі здатна захищатися. У холоді, під постійними обстрілами вони підставляли плече один одному, вони захищали щось, що захищати вже було неможливо, тільки тому, що за цими терміналами Донецького аеропорту були їх матері, дружини і діти, ця земля, яка називається Україна", - розповіла Штогрін.

Окрім унікального матеріалу - понад 60 інтерв'ю оборонців летовища та десятків ексклюзивних фото з місця подій - книга також містить відповіді начальника Генштабу ЗСУ Віктора Муженка на запитання укладача, інформацію про участь бійців добровольчих батальйонів в обороні аеропорту, коментарі військових та експертів із безпеки з України, Канади, США і Росії.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ