Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Києві презентували книгу «Сковорода і Ми»

29 грудня у Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася презентація книги «Сковорода і Ми», присвяченої до 300-річчя від дня народження українського філософа Григорія Сковороди.
Фото - Мінкультури

Презентоване видання – збірка статей 40 авторів  під редакцією Олеся Донія, присвячених Григорію Сковороді та осмисленню його ідейного спадку.

Книга спрямована на поширення як інформації про Григорія Сковороду, так і є своєрідною відповіддю на виклики, що нині стоять перед Україною. Збірка стала переможцем мистецького конкурсу, проведеного Міністерством культури та інформаційної політики і вийшла друком у видавництві «Саміт-Книга».

«Переконані, що книга буде цікавою кожному, хто хоче осмислити життя та творчість українського просвітителя-гуманіста Григорія Сковороди крізь призму сучасності», – зазначають організатори.

«300 річчя Григорія Сковороди було пріоритетом у діяльності Міністерства цього року. Ми почали готуватися ще у 2021-му з розробки айдентики. Книга, яку презентуємо сьогодні, виграла мистецький конкурс Міністерства і є також частиною заходів з відзначення ювілею Сковороди», – заступник Мінкультури сказав Тарас Шевченко. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ