Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Києві презентували видання "Біла книга-2018. Збройні Сили України"

Сьогодні, 19 липня, в Центральному будинку офіцерів Збройних Сил України відбулася публічна презентація щорічного оборонного бюлетеня ʺБіла книга-2018. Збройні Сили Україниʺ для представників військово-дипломатичного корпусу, які акредитовані в Україні, міжнародних організацій та іноземних радників.

Щорічник ʺБіла книгаʺ видається відповідно до Закону України ʺПро національну безпеку Україниʺ для систематичного інформування громадськості про діяльність Збройних Сил України, а також про оборонну політику держави, проблеми, що виникають у цій сфері та шляхи їх розв’язання. Україно- та англомовна електронні версії книги вже розміщені на офіційному веб-сайті Міністерства оборони.

За дорученням Міністра оборони України, англомовну версію ʺБілої книги-2018ʺ презентував перший заступник Міністра оборони України Іван Руснак.

Звертаючись до іноземних військових дипломатів та іноземних радників, Іван Руснак, зокрема, зазначив, що це вже чотирнадцяте видання щорічника, у якому максимально повно розкрито теми діяльності Міністерства оборони у сфері контролю за використанням коштів, протидії корупції та реалізації гендерної політики в Збройних Силах України у 2018 році.

ʺМіністерство оборони  продовжує масштабну реформу Збройних Сил, головна мета якої – набуття ними необхідного рівня боєготовності, здатності до виконання завдань з оборони держави та підвищення сумісності зі збройними силами держав-членів НАТОʺ, – зазначив перший заступник Міністра оборони України.

Під час свого виступу він окремо зупинився на ключовому  аспекті діяльності Міністерства оборони та Збройних Сил у минулому році. Зокрема, щодо зміни формату проведення операції на Сході нашої держави з антитерористичної на операцію Об’єднаних сил.

ʺЧас підтвердив правильність та необхідність такого воєнно-політичного рішення. Об’єднаним силам вдалося значно підвищити ефективність застосування військ (сил), покращити тактичне положення наших військ, просунутись вперед від передових позицій та повернути під контроль без порушень Мінських домовленостей населені пункти та територію площею більше ніж 25 квадратних кілометрів, – повідомив Іван Руснак.

Перший заступник Міністра оборони нагадав, що у відповідь на прояв восени 2018 року відкритої збройної агресії Російської Федерації в Азово-Чорноморському регіоні  у 10 областях держави строком на 30 діб було введено воєнний стан, яким продемонстрували агресору рішучість намірів захищати військовим шляхом незалежність та територіальну цілісність України, а також надав змогу реалізувати низку оперативних заходів для розгортання військ на загрозливих напрямках та підготовки резервів.

Під час презентації Іван Руснак поінформував військових аташе про ключові результати діяльності Міністерства оборони та Збройних Сил у минулому році. Зокрема, що стосується оптимізації структури оборонного відомства та Збройних Сил, оновлення нормативно-правової бази, забезпечення Українського війська озброєнням та військовою технікою, запровадження нових підходів у системі підготовки військ та нарощування навчально-тренувальної бази.

Серед пріоритетів оборонного відомства на 2019 рік  перший заступник Міністра  оборони виділив такі напрямки:

  • трансформацію системи управління Збройними Силами;

  • своєчасне та якісне виконання завдань оборонного огляду та розроблення проектів Стратегії воєнної безпеки України і Стратегічного оборонного бюлетеня України;

  • формування бюджету на оборону з урахуванням рекомендацій Бюджетної декларації на 2020-2022 роки.

На завершення виступу Іван Руснак підкреслив, що всі досягнення стали можливими завдяки потужній підтримці з боку країн – партнерів.

ʺМи дуже вдячні Вам за активну участь у процесах реформування Міністерства оборони та Збройних Сил України. Сподіваємося на подальшу плідну спільну роботу, спрямовану на зміцнення міжнародної безпекиʺ, – зазначив  перший заступник Міністра оборони України Іван Руснак.

Довідково

Видання ʺБіла книга-2018. Збройні Сили Україниʺ присвячене питанням реформування Збройних Сил України. У виданні висвітлюються поточний стан Збройних Сил та головні напрями подальшого військового будівництва. Матеріали щорічника призначені для цивільних і військових фахівців у галузі військового будівництва, оборонної політики та політики безпеки, журналістів, викладачів і студентів профільних вузів та факультетів, а також усіх, хто цікавиться станом і напрямами розвитку Збройних Сил України. Вперше видання щорічника побачило світ у 2005 році і було присвячене проблемам реформування ЗС України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ