Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Києві проходить "Конопляний марш свободи"

У Києві відбувається ʺКонопляний марш свободиʺ за легалізацію медичного канабісу.
У Києві проходить "Конопляний марш свободи"

Кілька десятків учасників маршу зібралися біля Кабінету міністрів України, звідки вирушать урядовим кварталом до Верховної Ради, передає hromadske.

Медичний канабіс є засобом, який застосовують при лікуванні ДЦП, посттравматичного синдрому, онкологічних та інших захворювань.

Організатори закликають Верховну Раду ухвалити відповідний законопроєкт про легалізацію медичного канабісу. Частина учасників нинішньої акції висловлювалися за декриміналізацію рекреаційного канабісу.

Раніше міністерка охорони здоров'я Зоряна Скалецька заявила, що питання медичного канабісу потребує додаткового обговорення і можливо в майбутньому народні депутати із фракції "Слуга народу" запропонують новий законопроєкт щодо легалізації марихуани у медичних цілях.

У вересні колишня виконувачка обов'язків міністерки охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заблокував перенесення канабісу з категорії наркотиків, обіг яких заборонений, до категорії речовин, обіг яких обмежений. За її словами, МОЗ двічі намагався внести зміни до зазначеної постанови, і двічі МВС блокували ухвалення цього рішення. Там пояснювали, що для віднесення канабісу в категорію наркотиків з обмеженим обігом нібито необхідні зміни до Кримінального кодексу.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Президент Володимир Зеленський заявив, що декриміналізацію марихуани можна розглядати після того, як українці будуть до цього готовими, а всі ризики буде усунено.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ