Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Здоров'я

Зеленський про легалізацію марихуани: Ті, хто хочуть, потерплять

Президент Володимир Зеленський каже, що декриміналізацію марихуани можна розглядати після того, як українці будуть до цього готовими, а всі ризики буде усунено.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час спілкування з журналістами на фудмаркеті в Києві, передає Українська правда.

Пряма мова: "Зараз не йдеться про легалізацію канабісу. Але я знаю, що дуже багато людей хоче займатися цим бізнесом в Україні. Але ми можемо розглядати це лише після того, як ми будемо знати, що ми дійсно говоримо про медичну маріхуану. Я не хочу, щоб нам завтра сказали, що ми дозволили всім займатися наркотиками.

Навіщо нам це? У нас дуже багато проблем. Мені здається так. Ті, хто хочуть, потерплять…".

Зеленський додав, що не бачив зареєстрованого закону від партії "Слуга народу". Президент також відзначив, що питання декриміналізації канабісу не на часі.

За його словами, усі ризики цього "не виписані" і він не знає, чи готове до цього суспільство.

Нагадаємо, що 15 травня комітет Верховної Ради 8 скликання з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин підтримав запропонований неурядовими організаціями законопроект про легалізацію медичного використання канабісу.

Документ, який має умовну назву "законопроект про право на життя", мав на меті надати хворим особам доступ до препаратів на основі медичної марихуани.

20 травня понад 50 депутатів з різних фракцій зареєстрували у Верховній Раді законопроект про легалізацію медичного канабісу.

Оскільки Верховна Рада 8 скликання завершила роботу, згідно з регламентом, законопроекти, не прийняті парламентом попереднього скликання в першому читанні за основу, вважаються знятими з розгляду і не розглядаються парламентом нового скликання.

У партії "Слуга народу" немає єдиної позиції щодо легалізації марихуани та одностатевих шлюбів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ