Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Києві прокуратура затримала двох митників за хабарництво

Слідчими прокуратури міста Києва спільно зі співробітниками СБУ та ДФС України затримано за систематичне хабарництво державного інспектора відділу митного оформлення № 5 митного посту “Аеропорт “Київ” (Жуляни)” Київської міської митниці ДФС України та його колегу-посередника. Повідомила прес-служба прокуратури міста Києва.

Встановлено, що вказана службова особа спільно з іншими співробітниками відділу митного оформлення № 5 митного посту “Аеропорт “Київ” (Жуляни)” Київської міської митниці ДФС України налагодила схему поборів з громадян за безперешкодне переміщення підакцизних чи інших високоліквідних товарів через державний кордон України.

Хабарника та його колегу, якого останній залучив у якості посередника, затримали під час одержання неправомірної вигоди у сумі понад 600 євро від громадянина за дозвіл на переміщення через державний кордон України цигарок та алкогольних напоїв у забороненій кількості.

Наразі двом службовим особам київської митниці оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Готується клопотання про обрання зловмисникам запобіжного заходу та відсторонення від посад.

Санкцією статті передбачено позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ