Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Forbes визначив найкращого українського роботодавця

IT-компанія Intellias стала найкращим роботодавцем України, згідно з дослідженням Forbes.
Візуалізація Forbes

За результатами дослідження медіа Forbes Ukraine, українську IT-компанію Intellias визнано найкращим роботодавцем в Україні. До вибірки відповідного рейтингу увійшли понад 200 компаній, які оцінювалися за 100-бальною шкалою. Intellias здобув 86 балів, відповідно до оцінювання за різними критеріями. 

Аби оцінити компанії та визначити серед них найкращого роботодавця, команда Forbes розіслала анонімну анкету спеціалістам та спеціалісткам, які працюють у компаніях-претендентах, а також HR-фахівцям. У результаті цього року організатори отримали понад 42 000 відповідей від респондентів, що стало рекордним показником за усі роки проведення конкурсу. 

Серед критеріїв оцінювання компанії були такі, як: 

  • бренд роботодавця; 
  • розмір винагороди та рівень вдоволення ним працівниками; 
  • умови праці (графік роботи, безпека робочого місця тощо);
  • соціальний пакет;
  • інформаційна відкритість;
  • відчуття захисту та рівність;
  • можливості для професійного розвитку в компанії тощо.

Важливо, що серед критеріїв організатори також виділили масштаб внеску компанії в перемогу України над ворогом. А також респонденти могли самостійно висловлювати свої додаткові коментарі про компанію серед інших факторів.

У межах анкетування компанія отримала найвищу оцінку за критерій рівності, який передбачав поінформованість працівників про наявність політики щодо протидії дискримінації та забезпечення інклюзивного середовища в компанії. Важливим доповненням до переможного результату “Intellias” став високий показник індексу лояльності (NPS) - 83%. 

Нагадаємо, що на початку квітня 2024 року стало відомо, що компанія Intellias придбала 100% акцій американської компанії C2 Solutions. Ця фірма має глибоку експертизу в сфері цифрової медицини і розробці технологій для медичного устаткування. “Економічна правда” зазначає, що придбання американської IT-фірми має посилити присутність української компанії на ринку США і компетенції в галузі Digital Health та Medical Devices. 

Проте слід зазначити, що масштабуватись українська компанія розпочала вже давно. Ще восени 2022 року Intellias придбав британську IT-компанію Digitally Inspired, яка спеціалізується на галузях роздрібної торгівлі та електронної комерції.

Додамо, що друге місце у рейтингу посіла також компанія Headway, яка також є IT-фірмою. Третє місце серед найкращих роботодавців України, за версією Forbes, здобула компанія Philip Morris.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ