Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Києві провели екологічний івент

Як повідомили Гал-інфо у прес-службі Держагентства водних ресурсів, 21 вересня у Києві провели екологічний івент.

До екологічного івенту ʺМіжнародний день чистих берегівʺ на правому березі Дніпра у Києві долучилися цілі команди волонтерів такі як, студенти Київського національного університету імені Тараса Шевченка, представники комунального підприємства м. Києва ʺПлесоʺ, ГО ʺМіжнародна екологічна безпекаʺ та місцеві мешканці столичної Оболоні. Організували захід представники Держводагентства разом з Регіональним проектом ЄС ʺВодна ініціатива плюсʺ (ЕUWI+) та Представництвом ЄС в Україні.

Прибирали навіть родинами, зокрема посол ЄС в Україні Матті Маасікас завітав на екологічний івент зі своєю сім’єю. Також берег Дніпра прибирав Микола Кузьо, заступник Міністра екології та природних ресурсів України з питань європейської інтеграції.

На початку івенту Голова Державного агентства водних ресурсів Ірина Овчаренко презентувала стильний декор ʺМОДНА ЕКОЛАВКАʺ, що виготовлено з 72 кг переробленого пластику, який водники збирали з початку цього року, а потім разом з Регіональним проектом ЄС ʺВодна ініціатива плюсʺ (ЕUWI+) організували переробку зібраного пластику.

ʺЦим прикладом хочемо показати, що пластик можна збирати, віддавати на переробку і з нього потім виходять не тільки гарні, а і корисні речі. Ми всі відповідальні за стан наших річок, і за навколишнє середовище в цілому. Отже, маємо навчитися виконувати елементарні правила, такі як прибирання сміття після себе, його сортування, використання безфосфатних миючих засобів, ощадливого використання води у побутіʺ, - зазначила Голова Держводагентства.

За словами Ірини Овчаренко, береги київських водойм стали чистішими. ʺУ цьому році водниками було відвідано значну кількість берегів водойм Києва. І у результаті ми зробили висновок – береги столичних водойм реально стали значно чистішими. Дуже приємно спостерігати за розвитком екологічної свідомості столичних мешканців. Сподіваюсь, що у найближчому майбутньому прибирати взагалі не буде де, адже всі береги будуть чистимиʺ, - зазначила Ірина Овчаренко.

На завершення івенту найактивніші учасники отримали у подарунок від організаторів екоторби з надписом ʺЯ за чисті водоймиʺ.

Участь у екологічному івенті взяли близько 200 осіб. Зібрано понад 800 кг сміття.

Пам’ятаймо! Майбутнє наших водойм – у наших руках!

Довідково 

Екологічний івент ʺМіжнародний день чистих берегівʺ проводиться за підтримки Європейського Союзу та інших міжнародних організацій кожен рік у 3-ті вихідні вересня, і проходить по всьому світу. Зокрема, цього дня проводяться екологічні івенти на узбережжях річок, морів та океанів, з метою попередження забруднення побутовими відходами водних ресурсів світу. У цей день мільйони волонтерів по всьому світу (більше 150 країн) долучилися до глобального прибирання планети.

В Україні екологічний івент ʺМіжнародний  день чистих берегівʺ проводиться вдруге.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ