Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Києві пройде благодійний захід до 10 річниці звільнення Маріуполя

Вже 15 червня у Києві відбудеться захід «Назад у майбутнє: наш Маріуполь», який присвячений 10-й річниці звільнення Маріуполя.
Фото - Instagram "KRYLATI" та "Стріха"

Організаторами події стали благодійні проєкти «KRYLATI», які розповідають про українську Донеччину та «Стріха», які провели десятки освітніх та благодійних заходів. 

Основною метою події є розповісти більше про звільнення Маріуполя у 2014 році, а також висвітлити різні сфери розвитку міста та його мешканців з 2014 до 2022 року.

Як повідомляють організатори, під час зустрічі відбудуться лекції про вектори розвитку міста, зокрема громадський сектор, медіа та культуру. А ще на учасників чекає дискусія з громадськими діячами та жителями міста.

"Цей івент є важливим для висвітлення історії Маріуполя перш за все для тих людей, які там ніколи не були і не знають про місто абсолютно нічого. А також це можливість для всіх маріупольців зустрітися разом, згадати останні роки перед повномасштабним вторгненням та подискутувати як розвивалось та змінювалось місто", — зазначає організаторка та співзасновниця проєкту «KRYLATI» Індіра Урусова. 

Окрім цього важливим завданням заходу є нагадування про полонених бійців Азову, які героїчно обороняли Маріуполь від російської навали у 2022 році.

"Ми хочемо показати людям, що ми дійсно вдячні цим військовим за боротьбу за наше місто і що тепер ми продовжуємо боротися за них. Для мене це шанс поділитися якимось шматочком свого життя і свого дому, а для інших — побачити це місто очима тих людей, які горіли своєю справою і робили зміни", — додала Індіра. 

Разом організатори також проведуть збір коштів на підтримку українських військових.

Дата: 15 червня
Час: 14:00 - 16:00
Місце: Культмотив, вул. Спаська, 36/31

Вхід за вільний донат від 100 грн. Для участі потрібно зареєструватись за посиланням.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ