Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У Києві розглянули шляхи запровадження ринку «зелених бондів» в Україні

Можливості співпраці щодо запуску ринку «зелених бондів» в Україні обговорив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук з керівником з питань партнерства Міжнародної організації «Climate Bonds Initiative» Сереною Венто та представниками Програми розвитку ООН. Про це повідомили у прес-службі Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України.

Як повідомила Серена Венто, ринок «зелених облігацій» щороку зростає, адже в світі формується величезний попит на інвестиції у «зелені» проекти. Тому «Climate Bond Initiative» завжди готове підставити плече країнам, що формують власні дорожні карти із залучення фінансування через випуск таких облігацій.

Введення в обіг «зелених облігацій» в Україні дозволить мобілізувати потрібні фінансові ресурси у сфері відновлюваної енергетики та енергоефективності.

Тому запуск «зелених бондів» вже передбачено Планом заходів із виконання Енергетичної стратегії України до 2030 року.

«Наразі Держенергоефективності спільно з проектом GIZ «Консультування підприємств щодо енергоефективності» розробило пропозиції щодо законодавчих змін для формування правових засад емісії «зелених облігацій» в Україні», - наголосив Сергій Савчук.

Серед подальших важливих завдань – розробка Дорожньої карти створення ринку «зелених бондів» і підготовка відповідних підзаконних актів.

Співпраця із «Climate Bond Initiative» та UNDP у цій сфері дозволить інтегрувати кращі світові практики в український ринок «зелених бондів» та бути позитивним сигналом для інвесторів.

Отже, сторони досягли згоди опрацювати можливості:

- спільної розробки Дорожньої карти створення ринку «зелених бондів» в Україні;

- запуску пілотних проектів у цій сфері.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ