Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Києві сьогодні відкривається ХІ Світовий конгрес українців

ХІ Світовий конгрес українців, що представляє інтереси українських громад у діаспорі, офіційно відкривається у неділю, 25 листопада, у Києві. Церемонія відкриття відбудеться в Національному спортивному комплексі "Олімпійський", повідомляє Укрінформ.

Очікується, що під час урочистої її частини спільну молитву проведуть представники різних конфесій в Україні. Це екзархи Вселенського Патріархату в Україні, представники Української православної церкви Київського Патріархату, Української автокефальної православної церкви, Української греко-католицької церкви, Української римо-католицької церкви, Духовного управління мусульман України та Об'єднання юдейських релігійних організацій України.

Як повідомили Укрінформу в оргкомітеті ХІ Конгресу СКУ, очікується, що почесними гостями церемонії стануть перші особи Української держави, які виступлять зі словами привітання.

26 та 27 листопада відбудуться робочі сесії конгресу, на яких делегати обговорять низку актуальних питань, зокрема політики української національної пам'яті у світовому вимірі; закордонного українства – а саме кроків для сприяння поверненню в Україну; міжнародної підтримки України в питаннях оборони, реформування та в гуманітарній сфері; української мови як шляху до ідентичності та міжнародного спілкування; ролі діаспори в економічному розвитку України; розвитку українських громад у світі. Учасники форуму також працюватимуть над розробкою стратегії ефективного розвитку СКУ.

Загалом українська діаспора налічує понад 20 мільйонів українців.

24 листопада учасники ХІ Конгресу СКУ взяли участь у державному відзначенні у Києві 85-ліття Голодомору, а саме в Міжнародному форумі "Україна пам'ятає! Світ визнає!", де виступив президент СКУ Євген Чолій, та в акції "Запали свічку пам'яті!" біля Меморіалу жертв Голодомору.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ