Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

У Києві тривають обшуки у офісах Клименка

У п’ятницю, 14 липня, силовики обшукують приміщення, власником яких є екс-міністр доходів та зборів Олександр Клименко, придбані на викрадені державні гроші. Злочинну схему розкрадання та фінансування на викрадені гроші Клименком медіахолдингу "Вести" описав на брифінгу головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що сьогодні в бізнес-центрі "Гулівер" у Києві відбуваються обшуки в офісі медіахолдингу "Вести".

Згодом Матіос повідомив, що силовики проводять 183 обшуки в приміщеннях, що належать Олександрові Клименку, і що обшуки проводяться в тому числі в бізнес-центрі "Гулівер" в Києві.

За словами головного військового прокурора, протягом 2011-2013 років екс-міністр доходів і зборів створив низку офшорів на Британських Віргінських островах, Кіпрі, Ліхтенштейні, кінцевим власником яких був батько Клименка.

"Вкрадені через злочинні схеми розкрадання з податкових майданчиків державні кошти були легалізовані Клименком та найнятими ним адвокатами в європейських банках. Одні з основних – європейські банки в Ліхтенштейні", – розповів Матіос.

Він продовжив, що з 2011 по січень 2014 року вкрадені в держави кошти в сумі понад 788 мільйонів доларів під час активної фази Революції Гідності були перераховані офшорними компаніями Клименка на рахунки групи компаній "Юнисон", медіахолдингу "Вести" та двох компаній з управління активами, власниками яких була родина Клименків, і які обслуговували повністю "Сім’ю Януковича". Матіос зазначив, що "Юнисон" – це "материнська компанія сім’ї Клименків: його брата Антона, а також батька і самого Клименка".

Група компаній "Юнисон" на ці гроші купила 78 елітних квартир у місті Києві, Одесі та Донецьку, 28 офісних приміщень, 5 будинків, 41 паркомісце, 11 земельних ділянок у найелітніших територіях і районах Києва та області, Одесі та Донецьку, 23 елітних автомобілі, три поверхи торгівельного центру "Гулівер" на праві власності в Києві і 1000 залізничних вагонів, які до сьогодні приносили дохід Клименкові і були до сьогодні основним джерелом фінансування медіахолдингу "Вести", – розповів головний військовий прокурор.

Він наголосив, що слідство військової прокуратури та департамент захисту економіки встановили належне родині Клименків та афільованих осіб майно.

"Встановлений механізм легалізації викрадених коштів з податкових майданчиків, а також встановлено коло осіб, які до сьогодні продовжують брати участь у злочинній організації Клименка, акумулюють надходження доходу з цього всього нерухомого майна, яке вливалося в так звану квазіпартію "Успішна країна", в медіахолдинг "Вести", а також для функціонування охоронної структури "Скіф", яка займалась силовою підтримкою та охороною всієї бізнес-імперії Клименка", – розповів Матіос.

Він наголосив, що зараз проводиться 151 обшук, "на яких знайдені і будуть знайдені речові докази про продовження функціонування злочинної організації".

За результатами цих обшуків будуть прийняті процесуальні рішення про затримання кола осіб, які активно до сьогодні обслуговують інтереси Клименка і продовжують легалізовувати вкрадені в українського народу кошти, – зазначив Матіос.

Канал новин 24

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ