Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Києві відбувся Марш рівності-2021

У неділю, 19 вересн, у Києві відбувся Марш рівності-2021 за права людини для ЛГБТІ+ спільноти.
фото - Укрінформ

Про це повідомляє Укрінформ.

Участь у марші взяли за різними оцінками від 5 до 7 тисяч осіб під гаслом “Пліч-о-пліч на захист рівноправ’я”. Учасники маршу пройшли колонами від станції метро "Золоті ворота" до площі Льва Толстого, де у супроводі поліції спустились у метро. 

За словами представників поліції, учасників маршу розвезли у супроводі поліції спеціальними потягами метро, де, окрім них, нікого не було. Біля станцій на учасників чекав спеціальний наземний транспорт, який розвіз їх по місту.

До мирної ходи долучилися українські та іноземні політики, представники та представниці дипломатичних установ, міжнародних та українських організацій, представники/ці шоу-бізнесу. Цього року Марш Рівності мав Маніфест із політичними вимогами до чинної влади, який потім їй передадуть.

Також понад 30 організованих колон вийшли на Марш Рівності, серед яких були ЛГБТ+ військові, ЛГБТ+ люди з інвалідністю, батьки ЛГБТ+ дітей, представництв посольств багатьох країн та інші.

Вимогами цьогорічного маршу стали: ухвалити на осінній сесії парламенту урядовий законопроєкт № 5488, яким передбачено внесення змін до національного законодавства щодо боротьби з дискримінацією та впорядкування відповідальності за злочини, мотивовані гомофобією, трансфобією та іншими формами нетерпимості; офіційно визнати в Україні у найближчій перспективі цивільні партнерства між людьми однієї документальної статі; підвищити в системі охорони здоров’я увагу до епідемічного благополуччя спільнот ЛГБТІ+. Загалом організатори сформували вісім вимог до керівництва країни.

У центрі Києва перекривали рух автотранспорту та чергували посилені загони правоохоронців. У поліції заявили, що Марш відбувся без порушень правопорядку.

Водночас у парку Шевченка відбулася акція противників маршу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ